Украйна се нуждае от нова мобилизация. Това ще даде възможност за

...
Украйна се нуждае от нова мобилизация. Това ще даде възможност за
Коментари Харесай

Виталий Кличко намекна за нуждата от нова мобилизация

Украйна се нуждае от нова готовност. Това ще даде опция за ротация на персоналния състав на въоръжените сили на фронтовата линия. Това съобщи кметът на Киев Виталий Кличко в изявление за френското списание Le Point, представено от ТАСС.

 

По думите му до момента са мобилизирани 100 хиляди поданици на Киев, мъже и дами. Той уточни, че близо 7 милиарда гривни (€170 милиона) са отделени от бюджета на столицата за поддръжка на армията на Украйна.

 

От февруари 2022 година в Украйна е оповестена и неведнъж удължавана обща готовност. Властите в страната вършат всичко допустимо мъже, годни да се бият, да не избягат от военната работа.

 

Мобилизацията към този момент докара до голям брой кавги и изостряне на несъгласията в обществото. Въпреки това през декември предходната година президентът на страната Владимир Зеленски разгласи, че военното командване е поискало да бъдат призовани още 500 хиляди души във въоръжените сили.

 

След това държавното управление стартира работа по законопроект за нови правила за готовност. Според украинските медии този законопроект може да бъде прегледан от Върховната рада на първо четене на 6 февруари.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР